Ekonomija

Nevladina organizacija Centar za obrazovanje razvoj i afirmaciju (NVO CEORA) je prva i jedina organizacija u Bosni i Hercegovini koja promoviše bihevioralni, interdisciplinarni pristup ekonomiji, kombinujući ekonomiju i druge nauke kojima se opisuje ekonomsko ponašanje.

 

Analizirajući uzroke i efekte ekonomskih odluka ljudi, institucija, preduzeća i drugih aktera na tržištu kroz kombinaciju ekonomskih, psiholoških, socioloških, kulturoloških i drugih relevantnih faktora koji utiču na ekonomsko ponašanje, stvaraju se uslovi da ekonomija iskoristi svoj puni potencijal i razvija se u skladu sa stvarnim potrebama društva.
 
S tim u vezi, NVO CEORA organizuje i sudjeluje u različitim projektima, organizuje edukacije i radionice koje imaju za cilj promociju pozitivnih praksi u ekonomiji ponašanja, poduzetničke aktivnosti i slobodnog tržišta, razvoju ljudskih potencijala, konstruktivnom djelovanju državnih institucija i nevladinog sektora.
Ekonomija Economy Ökonomie NVO CEORA

Također smatramo da je finansijska pismenost svih članova društva, naročito mladih izuzetno važna. Finansijska pismenost neophodna je u razvoju pojedinca i omogućava mu da bude odgovoran član društva, razumije i utiče na društvene procese.

Ekonomija NVO CEORA